Надходження молочної сировини на перероблення
й отримання з неї молочних продуктів1 у Сумській області
за січень–вересень 2025 року
| 
 | Обсяг надходжень, т | Середня ціна купівлі2, грн за т | Кількість продукції, отриманої з молока чи вершків коров’ячих, т | 
| Загальне надходження молока коров’ячого сирого | 58458,2 | х | х | 
| у тому числі куплено молока коров’ячого сирого | 57961,5 | х | х | 
| частка жиру в молоці, купленому, % | 3,86 | х | х | 
| частка білка в молоці, купленому, % | 3,23 | х | х | 
| Куплено молока коров’ячого у перерахунку на молоко коров’яче базисної жирності 3,4% | 65814,8 | 15213,8 | х | 
| Отримання молока та молочних продуктів із молочної сировини | 
 | 
 | 
 | 
| у тому числі | 
 | 
 | 
 | 
| молоко питне (сире, цільне, напівзнежирене, знежирене) | х | х | к | 
| вершки (жирністю ≤ 29%) | х | х | к | 
| вершки (жирністю > 29%) | х | х | к | 
| молоко кисле (молочні продукти з рівнем кислотності (рН) від 3,8 до 5,5 (йогурт, кефір тощо)) | х | х | к | 
| молоко згущене | х | х | к | 
| вершки сухі | х | х | – | 
| молоко цільне сухе | х | х | – | 
| молоко частково знежирене сухе | х | х | – | 
| молоко знежирене сухе | х | х | к | 
| масло, включаючи вершкове, топлене, інші жовті жирні молочні продукти | х | х | 2737,96 | 
| сири (крім сирів плавлених) | х | х | 3571,79 | 
1 Показники відображають обсяги надходження молочної сировини на підприємства, які мають власні або орендовані потужності з перероблення молочної сировини та отримання молочної продукції, мають вид економічної діяльності згідно з КВЕД за класом 10.51 і середня кількість працівників становить 10 і більше осіб.
2 Без ПДВ, транспортних, експедиційних та накладних витрат.
Символ (к) – дані не оприлюднюються з метою виконання вимог Закону України "Про офіційну статистику" щодо забезпечення гарантій органів державної статистики щодо статистичної конфіденційності.







